2020. február 17., hétfő

Deus Ex Quartet live @ Tilos Rádió / Cökxpôn Ambient / 2020.02.19 15:00-16:00


Sziasztok!
A következő, e hét szerdai, Cökxpôn Ambient műsor vendége a Deus Ex Quartet zenekar lesz!
A hazai underground aktív résztvevőiből álló Deus Ex Quartet ma az egyik legígéretesebb jazzből építkező kísérleti zenekar Magyarországon.
A zenekar tagjai gyermekkoruk óta ismerik egymást – Velsz Kristóf és a Csernovszky-testvérek ráadásul egy családba is tartoznak –, s a tagok közötti harmóniát tovább erősíti, hogy a kvartettben mind a négyen zeneszerzőként is közreműködnek.
A 2016-ban Budapesten alakult Deus Ex zenéjében meglepő természetességgel keverednek különböző komoly- és népzenei elemek az improvizatív jazz stílusvilágával. Műfaji határokat szándékosan elmosó darabjaikban egyaránt találkozhatunk drum’n’bass-ből, kortárs jazzből, magyar népzenéből, drone metálból, kortárs zenéből, vagy bossanovából vett elemekkel, melyek organikus módon épülnek bele kompozícióik struktúrájába. A zenekar három évnyi koncertezés után, 2019 januárjában adott ki először fizikai hanghordozót, ekkor viszont azonnal egy EP-trilógiával jelentkeztek: a három, egymástól eltérő koncepciójú lemez a Vein Blossom, a Deep Sea, illetve a Horus címet viseli.
info:
Tehát szerdán 15-16-ig tekerjétek a rádiót az fm90.3-ra, vagy követhetitek online a https://tilos.hu/ oldalon.
Jó hallgatózást!

1 megjegyzés:

  1. https://soundcloud.com/hanglemezbarat/deus-ex-quartet-live-tilos-radio_20200219

    VálaszTörlés