2014. december 31., szerda

2014-es lemeztúrások, negyedik rész: FranKut

Negyedikként folytatom a sort a lemezgyűjtők illetve DJ között. Főleg online találatok voltak az évben illetve a kedves kollégák sokszor meglepnek lemezekkel is.


Ebben az évben egyszer voltam a szolnoki bolhapiacon akkor is sikerült szép mennyiségű lemez bezsebelni. Időrendi sorrendtől függetlenül a következő lemezeket sikerült beszerezni ebben az évben : A román énekesnő -Aura Urziceanu- negyedik lemez amit egy szegedi lemezgyűjtőtől sikerült megvásárolni.


A lemezen közreműködnek Johnny Răducanu,Marius Pop,Dan Mîndrilă. Ez garanciát is nyújt hogy ez egy jó jazz-funk big band lemez ! A kedvencem erről a lemezről a válogatáson is megjelent "Nu-mi Cere Să Cînt" A következő lemez szintén egy román kiadású lemez :


Teljesen ismeretlen volt ez a lemez számomra de egy egyik aukciós oldalon kiszúrtam.Ezzel a lemezzel sem lehet túl sűrűn találkozni. Itt lehet fülelni. Boris Kovač ‎– Ritual Nova Symposion Records(Yugoslavia) 1986


Remek jazz folk fusion album. Igazából az egész albumot egyben érdemes meghallgatni(mint akár a többi lemeznél is) de ha egy tracket kell kiválasztani akkor a Ritual: Room Movement Friedhelm Schönfeld ‎– Friedhelm Schönfeld (AMIGA(GDR)1978)


Olykor free jazz jellegű lemez amin Pege Aladár van a nagybőgőnél. Az egyik kedvencem a 20 percnél is hosszabb Für Gipsy (flute őrület)






Nem hagyhatom ki DJ KŐ által adományozott lemezeket sem: Pete Willsher And T. Kelly ‎– Images (Studio G 1981) Bill Charleson & John Brown ‎– Title Music Volume 4 (Themes For Many Moods) (LPSG 4003 1981) ES ‎– Wham Bang (Fran Records 1979)






A Studio G library lemezen a kedvencem az űr pornó funk track "Cyborg" Az ES lemezen pedig jéggé fagyott space rock hangulat uralkodik a kedvenc tracken "Dream"






Szilágyi Enikő ‎– Dúdoló(1984 Electrecord Romania)Kiváló 80-as erdélyi prog rock a Vox T együttes közreműködésével !





Hermann Gehlen, Giselher Klebe ‎– Jazzmesse 1966 / 12-Ton-Messe 1966 Keresztény lemez amiről egy track felkerül a Spiritual Jazz 3 - Europe 'Modal, Esoteric And Ethereal Jazz From The European Underground 1963 - 1972.' válogatásra. Hermann Gehlen-Kyrie







Természetesen nem utasítom el az egy euros jazz találatokat sem ! 1970-es Bebop album (fülelni)







Amikor egy doboznyi lemezcsomagból előkerülnek a lemezek :) Klaus Lenz - Glückliches Mädchen







Bavaria Musik Studios promóció lemez amin ez a krautrock is van Krokodil-Blue Flashing Circles az eredeti krokodil lemez baromi drága(100-300 euro)








prog rock 45-ös Bontovics Katival Magyarország 1945 (I. Rész)




































Kb. ezek a lemezek amiket szerettem volna bemutatni ... menjetek ti is vásároljatok lemezeket javuljanak csak a statisztikák :)
Vinylben gazdag Boldog Új Évet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése