2017. február 5., vasárnap

"Miért mindig a jók mennek el?" - R.I.P. John Schroeder


(1935 január – 2017 január 31)

Nem szeretném a mindenki által az interneten elérhető információkkal telenyomni a bejegyzést inkább csak olyan személyes megemlékezést tartanék itt.

Egy igazi zenei géniusz hagyott itt bennünket a napokban. Számomra az első zenei élmény vele kapcsolatban a Money Runner feldolgozás megismerése volt. Az 1972-es Gangster Movie Vibrations albumon található a remekmű és annak ellenére, hogy 1972-es az album véleményem szerint jóval megelőzi a korát. Olyan erős és profi hangszerelés hallható, hogy nem is gondolná az ember, hogy '72-ben egy londoni stúdióban már ilyet elkövettek.

John Schroeder neve mindig is előttem volt, de a "terepi munka" során nem túl gyakran futottam bele köszönhető ez annak, hogy viszonylag ritkának számítanak a lemezei. A 70-es években az albumait mindig valamilyen "Vibration"-nek nevezte el.

Volt azonban egy másik projektje is amiben az angol "library" zeneszerzőket maga köré gyűjtve easy-jazzy anyagokat hoztak létre. A Sound Orchestral már a hatvanas évektől futott az alábbi line-uppal: Johnny Pearson - Zongora, Peter McGurk - Basszusgitár,  Kenny Clare & Ronnie Verrell - Dobok, Tony Gilbert - hegedű és természetesen John Schroeder.

Lemezgyűjteményembe a "vadászatok" során ezeket a lemezeket sikerült vele kapcsolatban beszereznem:

FranKut kolléga megemlékező mixet készített amely így szól:


1 megjegyzés: