2014. augusztus 12., kedd

VINYL RECORD DAY, azaz a hanglemez napja!

Bárkinek bármilyen kételye is lenne, a hanglemez visszatért. A külföldön vinyl néven elterjedt hanghordozót itthon leginkább bakelitlemez néven ismerik és semmit nem változott az évtizedek alatt. Az újra népszerű hanglemez eladási görbéje már a tavalyi évben is új csúcsokat döntött, ezt az emelkedést tovább erősítheti a lelkes rajongók tábora.






















Mindenféle faji, nemi és etnikai megkülönböztetés nélkül a zene fontosságára hívja fel a figyelmet a Vinyl Record Day, ami minden évben augusztus 12-én van. Mivel a hanglemez az egyik olyan audioeszköz, melynek köszönhetjük a zene elterjedését, elsődleges cél a megóvása a jövő generációja számára. A 2003-ban, Kaliforniában bejegyzett önkéntes szervezet lehet az első láncszeme egy nemzetközileg elismert napnak, ami növelheti a lemezboltok eladását, és összehozza a barátokat, hogy együtt élvezzék a zenét,de lássuk hogyan is indult ez a kezdeményezés.

 

















2002 februárjában, Kaliforniában a San Luis Obispoi felügyelőtanács elfogadta Gary Freiberg lemeztörténész kiáltványát, miszerint augusztus 12. San Luis Obispo megyében Vinyl Record Day. A dátum nem véletlen kitalálció, hisz 1877-ben a lemezjátszó ősének a fonográfnak a megszületése erre a napra tehető. Ünnepnapnak hirdették ki ezt a napot, és egy ünnepséget rendeztek a 12-ét követő szombaton. Ezen a különleges zenei misszión 45 percenként váltva járták be a zenei palettát Elvis-től, a Beatles-en át a Disco, Jazz és Blues slágerekig. Mindezeket hanglemezről megszólaltatva. A résztvevő családok közt ott voltak a nagyszülőktől az unokákon át mindenki és élvezték és hallgatták a zenét erről a különleges hanghordozóról.Csatlakozz te is a Vinyl Record Day-hez! Nem kell mást tenned, hívd össze a barátokat, ismerősöket, hozza el mindenki kedvenc hanglemezét. Legyen az egy régi klaszikus darab, ami szép emlékeket idéz vagy egy éppen a héten vásárolt új kedvenc. Hallgassátok meg együtt ezen a napon. Éljétek át ennek a különleges hanghordozónak a varázsát. Hisz megóvni az értékeket ez mind rajtunk is múlik.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése