2014. február 20., csütörtök

A lemezgyűjtők szomorúsága : Az IKEA "Expedit" sorozat megszűnik !

Az IKEA a közelmúltban bejelentette hogy megszüntetik a Expedit könyvespolc sorozatot - legalábbis Németországban - és a hír heves reakció váltott ki a német vinyl gyűjtők között. Már egy generációnyi ideje az Expedit volt a legjobb választás a lemezgyűjtők számára akik nehezen tudnák elképzelni életüket a sorozat nélkül. Úgy tűnik hogy az IKEA gyártósorok nem országspecifikusak, így várhatóan sehol sem lehet majd kapni.
Január óta létezik egy Facebook csoport amely az Expedit sorozat megmentésére hoztak létre. A "Rettet das Ikea Expedit Regal" azaz a "Mentsd meg a IKEA Expedit könyvespolcot" 17.491 kedvelőt szerzett magának egy hónap alatt. Lemezgyűjtők egyesüljetek !
"Utolsó lehetőség! Mindig készítünk szobákat új dolgokhoz. Az EXPEDIT sorozat kilép a termékcsaládból. Használja ki a lehetőséget amíg kapható!" A Kallax sorozat került be, amely leváltja a Expedit-et. Nagyon hasonlít az Expedit-re és valószínűleg kiváló lesz LP-k tárolására. Mindazonáltal érdemes odafigyelni ezekre a kisebb változásra amit a 35hz.co.uk forumán “soundscope” írt azaz a fa vastagságságából "lefaragtak" illetve a Rettet das Ikea Expedit Regal csoportban írtak alapján Kallax-nak nincs 5*5-ös kiadása.
Minden dolog átmeneti ebben az életben, beleértve a tömeggyártású könyvespolcokat is. Ahogy egy szufi költő mondta a középkori Perzsiából : Minden mulandó. Csak ezek a srácok még nem gyűjtöttek lemezt :) Végezetül pedig egy videó hogyan is néz ki amikor már tele vannak a polcok lemezzel : https://www.youtube.com/watch?v=kKnkBgEO70I Forrás : http://dangerousminds.net/

1 megjegyzés:

  1. http://index.hu/kultur/eletmod/2014/02/28/bulival_karpotolja_az_ikea_a_szomoru_dj-ket/?utm_source=facebook&utm_medium=share&utm_campaign=action_ids%3D10152277211919901&fb_action_types=og.recommends

    VálaszTörlés